ABREX - KATALOGY


2007

První katalog od firmy Abrex se nesl v duchu Abrex Lady, pohádkové kouzelnice, která vám vyčaruje autíčko. Jako součást propagace firmy vznikl tištěný katalog, Abrex song a audiovizuální katalog v jednotné grafice (písničku a video možno stáhnout z titulní stránky firmy Abrex). Grafika je sladěná, kvalita obrázků a tisku perfektní.

Obsahově katalog představuje kompletní současnou (pro rok 2007) produkci firmy, tedy modely v měřítkách 1:24, 1:43 a 1:72 a poprvé je zde představeno i měřítko 1:18. Velmi stručně jsou zmíněny základní informace o společnosti Abrex. Katalog je řazen do kategorií podle měřítek. Každý model zde má „identifikační“ přehlednou fotografii a na konci katalogu je pak přehledová tabulka všech modelů včetně barevného vzorníku. V katalogu se objevují i připravované modely, ale většinou je místo fotografie modelu fotka skutečného vozu nebo jednotný symbol pro připravovaný model.

Vlajkovou lodí firmy Abrex jsou modely v měřítku 1:43, a proto největší část katalogu je věnována modelům právě v tomto měřítku. Modely jsou dále členěny do podkategorií:

  • modern cars – blue line – současné vozy – modrá řada
  • modern cars – red line – současné potištěné vozy – červená řada
  • concept cars – red line – koncepty – červená řada
  • classic cars – silver line – klasické vozy (60-90. léta 20.století) – stříbrná řada
  • classic cars – gold line - klasické vozy potištěné (60-90. léta 20.století) – zlatá řada
  • historical cars – black line – historické vozy – černá řada
  • racing cars – green line – závodní vozy – zelená řada

Barvy jednotlivých řad se promítají i do balení – krabiček, v kterých se modely prodávají.

základní info

rozměry (v x š): 234x165mm
počet stránek: 40 (včetně titulní a zadní strany)
orientační cena: 50,-
přímý odkaz ke stažení Abrex songu: stáhnout píseň
přímý odkaz ke stažení Abrex videokatalogu: stáhnout videokatalog




2008 vol.1

Katalog pokrývá celý současný (rok 2008) výrobní sortiment firmy Abrex, tedy modely v měřítkách 1:18, 1:24, 1:43 a 1:72. V roce 2008 představila firma Abrex řadu nových studií modelů hlavně v měřítku 1:18 a 1:43, a tak vize do budoucna je zde zobrazena v jasných konturách, tedy v podobě fotografií skutečných modelů. Škoda, že řada těchto studií přišla na trh teprve v roce 2009 a některé na výrobu stále čekají. Poslední stránka katalogu jistě potěšila mnohé sběratele a dala jim alespoň trochu nahlédnout do vzdálených plánů do budoucna společnosti Abrex.

Katalog pro rok 2008 vyšel ve větším formátu (A4) a na křídovém papíře. Grafika je vydařená, ale kvalita tisku trošku horší. Katalog nese označení 2008 vol.1, ale žádný další díl nevyšel. Modely jsou opět členěny do kategorií dle měřítek. Každý typ modelu má svou fotografii a vedle ní je barevná škála.

základní info

rozměry (v x š): 297x210mm (A4)
počet stránek: 44 (včetně titulní a zadní strany)
orientační cena: 100,-

V roce 2008 byl k většině modelů přibalen leták či katalog v „kapesní“ verzi, stejná grafika i obsah, ale smrštěn na oboustranně potištěný list o rozměrech 257x215mm.


2009/1

Katalog pro rok 2009 je po grafické i obsahové stránce asi nejzdařilejší a nese se v duchu inovací i když vyšel až v prvních měsících roku 2010, katalog má formát A5 grafika i tisk jsou v perfektní kvalitě. V roce 2009 firma Abrex rozšířila svůj sortiment i o výrobu jiných značek, motocyklů Jawa a nákladních vozů Praga V3S, katalog je obohacen i o tyto modely. Poprvé se v katalogu objevují i doporučené ceny modelů. Obsah zobrazuje pouze modely v prodeji, maximálně modely, které by se měly začít brzy prodávat. V úvodu je podrobný textový profil firmy. Katalog je členěn opět do kategorií dle měřítek, ale tentokrát pořadí není podle velikosti, ale podle významnosti: 1:43, 1:18 a 1:72 (měřítko 1:24 dokonce není zmíněno). Na úvodní stránce každé kategorie je základní charakteristika či popis modelů v daném měřítku. Každému typu modelu je věnovaná samostatná stránka, kde je detailní fotografie se stručným popisem skutečné předlohy modelu a pod ním barevná škála, kde je pro lepší představu zobrazen náhled modelu pro každou barvu.

základní info

rozměry (v x š): 210x148,5mm (A5)
počet stránek: 84
orientační cena: 60,-

Komentáře

Christine
před 4 roky

Hello!
I'm looking for a catalogue of Abrex model cars. Do you have any and could send them to Austria? Do you have any German versions?
Thanks!
Christine

Paganini
před 4 roky

Hello, Thanks for your message, I don't sell any catalogue. Try to visit eshop FOXTOYS http://shop.foxtoys.cz/zbozi/katalog-abr... (they have catalogue 2008 on stock) or try to ask ABREX via email : obchod@abrex.cz

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha

NOVINKY NA WEBU

29.11.2014-23:59

Vytvořen profil na Facebooku

1.4.2014-23:59

Nový design stránek - ještě probíhá vychytávání much.
Na základě férové nabídky webzdarma.cz stránky přešly na placený provoz a jsou tedy bez reklam...

14.3.2014-22:55

Spuštěn projekt "NOSTALGIE". Základní přehled hraček Škoda publikován, Postupně bude doplněno podroběnjší info.

Poslední komentáře

Počitadlo

[CNW:Counter]

KONTAKT

paganini(at)cbox.cz